dimecres, 22 d’octubre del 2008

Acta reunio del dia 21/10/08, de 19 a 2030hs

Benvolguts i benvolgudes,
Aquest es el resum de lo tractat en la reunio (encara informal) de veins i veines de SdA119:

1- QUESTIO TANCAMENT TERRASSES:
- Les raons son: seguretat, intimitat, fret i calor, estetica, pluja.
- Alguns veins ho troben urgent i important, altres en son indiferents, i altres ho volen deixar com esta.
- Lo que ningu vol es posar una reixa.
- S'han aportat diverses idees: una persiana (similar a les de les finestres) amb tanca, tancament d'alumini, vidre, toldos, etc.
- S'ha acordat que lo primer es obtenir un dictamen per part de tecnic de l'Ajuntament del nostre Districte o del 22@. Ja s'ha demanat hora i hi assistirem una comisio reduida i l'Administrador. Un cop sabem els limits legals que tenim, es podran fer les propostes que seran viables per triar-ne nomes una. Finalment es podra optar o per una solucio obligatoria per a tots, o per una solucio optativa, comuna, i igual, nomes per qui la vulgui.
- Es demana saber quins veins n'estan en contra de fer quelcom a l'edifici (ja farem una votacio o algo similar)
- Per tant, el tema queda en suspens fins noves averiguacions concretes.

2- NETEJA:
- Ja es tenen varis pressuposts en avaluacio. Veins han aportat altres contactes d'empreses de neteja. Encara han de vindre mes empreses a fer una valoració del que s'ha de fer.
- Cal primer una neteja a fons inicial.
- Un cop estudiats els pressuposts, es fara una avaluacio per part de la CG per dedicir quelcom i es fara una proposta de derrama inicial per cobrir aquesta necessitat urgent.
- Es fa notar que calen detalls com endolls de corrent per facilitar la connexio de maquines de neteja i d'altres de manteniment.

3- ASCENSORS:
- Es van solucionant els problemes i sembla que van sent mes estables.
- El muntacarregues ja funciona i es recomana el seu us per la seva finalitat que te (cal obligar a paletes i mudances, etc.)
- Encara falla acces des de la P-1 (no acude)
- En cas d'altres incidencies, cal primer verificar-les i trucar a FAIN i informar a l'Administrador per tenir el control i el seguiment dels fets i reclamacions. 

4- REPARACIONS PENDENTS:
- La porta d'entrada li falten 2 cargols (de 4) i de vegades no obre automaticament.
- Calen molles de tancamentt automatic per les dues portes d'entrada.
- Porta entrada al menjador: l'apanyo del pany d'entrada li falla a tothom. Cal una solucio profesional abans de que s'acabi de trencar complertament.
- Taques de ciment sobre marcs d'alumini: l'empresa constructora a recomanat pasar esmeril, per es destrueix l'acabat anoditzat. Es proposa provar amb elements de neteja de vitroceramica o amb aiguarras.
- Pareds del parking: es critica la falta d'acabament i s'explica que ara els parkings s'acaban aixi. Pero, es faran consultes per si es pot almenys passar un rebossat minim.
- Portes automatiques  acces parking: podrien tancar-se mes rapid (uns 5 segons), per mes seguretat. Es demanara a l'empresa.
- Cal acabar de posar en marxa els panels solars.
- Cal treure l'arbre mort, les valles, i el poste metal.lic de l'entrada (ja s'ha avisat)

ALTRES:
- La CdV ja tenim NIF, i esta assentat al Registre.
- Es notifica de que hi ha una camara de vigilancia de T-Systems apuntant al nostre edifici directament. El President fara gestions amb 22@ (es una camara que es feia servir per vigilar les obres).
- Es notifica l'exces de contaminacio luminica que provoca per tota la nit les oficines de l'edifici Interface del costat. Es faran consultes amb 22@. 
- Es fara el "Reglament d'us interior" per la resta de detalls propis de l'edifici.
- Es proposa posar acces amb clau des de l'ascensor parking, pero com tambe es pot pujar per l'escala (i aquesta no es pot tancar per seguretat), no es valid.
- Despeses d'Administracio: altres veins han presentat pressuposts d'administracio de finca i es demana detall per comparar-les, ja que les tarifes son regulades pel Col·legi.
- Llums enceses: Les de parking poden estar enceses 1 de cada 4 de forma permanent, es el millor. En canvi, les de cada repla de planta sembla que no funciona l'automatic i esta tot el repla ences sempre, quan nomes es obligatori les llums de d'avant les portes dels ascensors. 

Salutacions,
El President.
Veí 67.


11 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobre el tema de seguretat del pàrquing, després de parlar amb altres persones que tenen pàrquings es podria fer:
- posar la clau per cridar els ascensors
- posar una clau per entrar des de fora cap a dins a l'escala que dóna als pisos (la que es troba en el rebedor de l'accés al pàrquing).
D'aquesta manera, es podria sortir del pàrquing cap a l'exterior sense claus i també es podria sortir des de l'edifici cap a fora per aquestes escales, complint així totes les premisses.

Veïns 86

Anònim ha dit...

Bona feina!

Comentant el tema del tancament de terrasses (en el cas que sigui legal):

Nosaltres creiem que no hauria de ser obligatori per tothom. El pis que vam escollir ja tenia aquest defecte o virtut (per nosaltres virtut), per tant crec que ha de ser una opció de cada veí, el modificar o no aquesta característica del seu pis.

Sí que per un tema estètic, potser valdria la pena que els veïns que es vulguin tancar la terrassa ho féssin de formes similars...

Res més.

Moltes gràcies altra vegada!

veïns 116

Anònim ha dit...

Deixo el telèfon del tècnic del districte: 93 291 60 75

Aquest tf me l'han donat al districte 22@ ja que ells no porten aquest tema.

Jo he trucat varies vegades però no me'l agafen. Si el president o algú pot trucar que ho intenti. Gràcies per col·laborar.

notícies restauració d'art ha dit...

Hola,

Respecte el tema del tancament nosaltres tampoc volem modificar la terrassa. Vam escollir el pis amb aquesta opció i la pensem disfrutar tal i com és. Tanmateix, respectem la llibertat de cada veí en fer el tancament, sempre que es segueixi un mateix criteri estétic.

Veïns 10è 5ª

Anònim ha dit...

Hola,

Respecte al tancament de les terrasses, nosaltres també creiem que no hauria de ser una opció obligatòria. I referent a l'opció optativa, creiem que el més estètic i versàtil, tenint en compte que molts veïns no s'ho tancaran, és un tancament amb vidre practicable.

Salutacions,

Veïns 106

Anònim ha dit...

RECTIFICACIÓ: De fet creiem que el tema 'estètic' és molt relatiu, així que som indiferents a l'estètica del tancament que cadascú vulgui fer. Ja ara hi ha gent que al 'balcó' hi té plantes, altres bicis, altres cortines, altres carros de la compra, altres mobles, ...i altres EXTRACTORS DE L'AIRE CONDICIONAT. I sobre això últim és on més creiem important de tenir el vist-i-plau dels veïns més immediats, pel SOROLL i emissió d'aire calent que acostumen a fer aquests aparells, deixant de banda també els aspectes normatius...

Salutacions,

Veïns 106

Anònim ha dit...

Responent al post anterior, nosaltres també creiem que el tema "estètic" és una mica absurd ja que dependrà del que posis a la teva "terrassa" per a que es vegi d'una manera o una altra.

Ara bé, sobre el tema dels aparells d'aire acondicionat, em sembla que no hi ha cap dubte ja que no hi ha un altre lloc per col·locar-los (de fet, és el lloc on està preparat per a que vagin, amb la repisa i el desaigüe).

El tema del soroll és responsabilitat de cada veí de posar-ho a hores adequades, però actualment, aquests aparells són bastants silenciosos i fins i tot tenen modes "silenciosos" per a la nit. I la calor dels mateixos, entra més aviat cap a dins de la casa que una altra cosa (ho podem assegurar per experiència).

També us podem dir que en aquests pisos, a l'estiu fa molta calor i que són més que necessaris!

Veïns 86

Anònim ha dit...

Sí, suposo que actualment hi ha models bastant silenciosos, tot i que a vegades n'hi ha que no ho són tant.

En qualssevol cas cadascú ja s'ho parlarà amb el seu veí, no?

Salutacions.

Quim ha dit...

És cert que hi ha temes que seria millor parlar-los directament perquè no hi hagin malentesos com sol passar amb els emails o els comentaris en un blog.

Aquesta Comunitat té una dificultad afegida respecte a la resta: que som 88 veïns i, en certa manera, cadascú vetlla pels seus interessos. Com diu un amic meu "la meva llibertat acaba on comença la teva", i per això si un veí es vol col.locar l'aparell d'aire acondicionat al lloc habilitat, li pot comunicar al seu veí, però malauradament, aquest últim no té ni veu ni vot sobre aquesta decisió (evidentment tots desitjem que els aparells siguin silenciosos).

Pel tema de l'estètica dels tancaments, només realitzar una petita matització, doncs potser va haver-hi un malentés i no volem generar cap polèmica, i menys nosaltres que és un tema que no ens preocupa gaire:

En el cas que l'Ajuntament permetés realitzar aquest tancament, obligaria a adoptar la mateixa solució constructiva per a tots els habitatges.

Si es fa a esquenes de l'Ajuntament, digue'm de manera no molt legal, segurament cada veí realitzarà un tancament a la seva mida, i per tant hi haurà solucions de tot tipus, des de vidres sense perfils que seran inapreciables, fins a tancaments d'alumini blanc o PVC.

Realitzada aquesta reflexió, i com que no volem avançar-nos als aconteixements, nosaltres no farem més comentaris sobre aquest tema, fins que no hi hagi alguna resolució per part de l'Organisme competent.

Veïns 105

Anònim ha dit...

20 minutos barcelona
Multa de 30.000 euros per a un veí de Sants per cobrir la terrassa de casa
Redacción. 04.10.2005N’hi ha 50.000. L’Associació de Veïns de Barcelona Àtics i Terrasses (AVBAT) va denunciar ahir que l’Ajuntament de Barcelona ha interposat una multa contra un veí de Sants, de 30.001 euros, per haver cobert el seu àtic amb alumini i vidre.
Segons aquesta associació, a la ciutat hi ha prop de 50.000 edificis, alguns fins i tot municipals, que tenen cobriments d’àtics i balcons que incompleixen les ordenances.

Des del punt de vista d’AVBAT, «aquestes sancions són abusives» i encara més, si es té en compte que «milers de ciutadans podrien ser denunciats en qualsevol moment» per l’Ajuntament.

La llei fa molt difícil cobrir els terrats, els àtics o els balcons de Barcelona

Anònim ha dit...

Hola,

Primer de tot moltes gràcies per les gestions que esteu fent tan en la creació de la comunitat com en buscar solucions per tots aquests temes així com tenir informats tots els veïns. És una feinada molt gran!!

També lamento no haver pogut assistir a la reunió i no haver visitat el blog abans.

Pel què fa al tancament de les terrasses, personalment m'és força indiferent (ara com ara no la tancaria), xò si hi ha persones interessades en fer-ho, crec que cal que busquem la millor solució i la que no ens pugui portar problemes (sobretot econòmics) a la llarga.

Fa uns dies també va sortir al 20minuts una notícia sobre els pisos de protecció oficial i sortíen diverses de les chapusses que ens hem anat trobant. No sé si algú en sap alguna cosa.


Salutacions,

Veïna 88